Verdiepingsdagen

Rouw & Verlies

Leer in twee dagen hoe je jouw coachees kunt helpen bij rouw en verlies, zodat jij ze ook op dit vlak kunt ondersteunen.

Als coach weet je dat rouw en verlies een onderdeel van het leven is

Denk aan een echtscheiding, het verlies van een baan, gezondheid of een dierbare: ieder mens wordt vroeg of laat geconfronteerd met dit thema. Daarom wil je ook dit thema onderdeel laten zijn van jouw coaching. Maar dat is nog niet eenvoudig, want het is een beladen onderwerp. Hoe ga je bijvoorbeeld om met dat wat er loskomt bij jouw coachee? Wat is een veilige en prettige manier om rouw en verlies bespreekbaar te maken tijdens jouw coachingsessies? En is het verantwoord om jouw hond in te zetten tijdens deze sessies? Tijdens de verdiepingsdagen Rouw & Verlies gaan we hiermee aan de slag, zodat je samen met jouw hond je coachee op een fijne en liefdevolle manier kunt helpen bij dit thema.

Coachen met Honden rouw en verlies

De verdiepingsdagen: Rouw & Verlies

In dit tweedaags programma laten wij jou kennismaken met het thema rouw en verlies. Je leert de basistheorie en gaat aan de slag met prachtige oefeningen, die jij daarna direct in jouw praktijk kunt gebruiken. We delen onze visie en nemen je mee in de praktijkverhalen die wij dagelijks te horen krijgen. Zelf hebben wij in korte tijd afscheid moeten nemen van onze dochter, (schoon)ouders en onze trouwe co-coach Bo. Door deze ervaringen weten wij hoe belangrijk het is dat alles er kan en mag zijn. Joyce heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het mediumschap waardoor deze training een extra dimensie krijgt en je nog meer leert over de wereld die we niet kunnen waarnemen, maar waar we vaak wel vragen over hebben na verlies.

Dit gaan we doen tijdens de training

Tijdens deze unieke training leer je hoe je op dit thema kunt coachen en begeleiden binnen jouw praktijk. Je wordt direct klaargestoomd om hier zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan. Dat doen we aan de hand van theorie en praktijkoefeningen. Zo duiken we in de betekenis, verschillende vormen en de geschiedenis van rouw. Ook ontdek je welke impact rouw heeft op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. En door inspirerende en ontwapende oefeningen leer je hoe je steun kunt bieden aan iemand die rouwt. Met deze combinatie van theorie en praktijk, ben jij straks klaar om dit in je eigen praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Wat is rouw en hoe herken je het?
  • De diversiteit in rouw en verlies
  • De verschillende rouwmodellen en -uitdagingen
  • De do’s en dont’s op het gebied van rouw
  • Hoe begeleid en coach je iemand met rouw, samen met je hond?
  • Verschillende oefeningen waarmee je leert om rouw inzichtelijk en bespreekbaar te maken

Na deze training ben je klaar om je coachees te steunen bij rouw en verlies

Je hebt de kracht van kwetsbaarheid ervaren en weet hoe je om kunt gaan met dat wat jij spannend vindt aan rouw en verlies. Je weet hoe je op afstand in verbinding raakt en hoe je het rouwproces bij jouw coachee laat. Daardoor ben je in staat om steun te bieden aan iemand die rouwt, samen met jouw hond als co-coach. En met de unieke aanpak van jou en je hond, voelt je coachee zich vrijer om zich te uiten. Want het hart staat niet meer op een kiertje– maar wagenwijd open.

Klaar om meer te leren over rouw en verlies?

Deze training is geschikt voor professionals (coaches, therapeuten of leraren) die meer willen leren over dit belangrijke thema. Ook als je ergens anders een opleiding hebt gevolgd met jouw hond ben je van harte welkom. De eerstvolgende training wordt gegeven op 9 en 10 november 2024, in Maasland (Zuid-Holland). Gezien de intensiteit van de training is jouw hond tijdens deze dagen niet aanwezig: onze roedel zal je vergezellen. Na het volgen van deze training ontvang je alle theorie en 10 praktijkoefeningen op een USB. Deelname aan deze twee dagen kost € 595,-.

Over Coachen met Honden

"De natuurlijkste manier om je cliënten zo daadkrachtig en effectief mogelijk te helpen, waarbij je je hond inzet als liefdevolle spiegel. Wij leren je hoe."

Wij zijn Ernst-Jan en Joyce van Wijk en samen met onze roedel runnen we de succesvolle coachpraktijk Bo Vertelt. Het werken met de hond in onze coaching en begeleiding is laagdrempelig, leuk en inzichtgevend. Want honden leven in het hier en nu. Hun gedrag werkt als een spiegel: het laat informatie zien waar wij als mensen van kunnen leren. Ook werkt de hond stressverlagend, waardoor je makkelijker het gesprek met je cliënt aangaat en tot de kern kunt komen. Maar wanneer je samen gaat werken met je hond, is het wél belangrijk dat je weet wat je doet. Want zonder oog voor de (stress)signalen en valkuilen van jezelf en van je hond, kun jij niet het kwaliteitswerk leveren dat nodig is. Met onze opleidingen en trainingen leer jij hoe je op professionele wijze samenwerkt met je hond, zodat jij kwaliteitswerk levert aan jouw cliënten of coachees.

Coachen met Honden