Door te luisteren zonder oordeel, ontstaat er een verbinding vanuit oprechtheid waardoor je je kan verdiepen in een ander.

Om open te staan voor verandering moet je cliënt zich vrij voelen. En om je vrij te voelen is het fijn als je cliënt niet hoeft te denken aan negatieve ervaringen en belemmerende gedachtes. Belemmerende gedachtes die we allemaal hebben. Denk aan vooroordelen. Maar honden? Die hebben dat niet, want zij handelen vanuit intuïtie, oprechtheid en open gevoelens. Daarom zijn ze als een spiegel voor ons: de meest liefdevolle die een mens zich kan wensen. Ook jouw cliënten. Door je hond als co-coach in te zetten voelt je cliënt zich vrijer om zich te uiten, omdat het hart niet meer op een kiertje staat – maar wagenwijd open.

Over de trainers van Coachen met Honden

"De natuurlijkste manier om je cliënten zo daadkrachtig en effectief mogelijk te helpen, waarbij je je hond inzet als liefdevolle spiegel. Wij leren je hoe."

Honden zijn fantastische leermeesters, dat heb je zelf vast al ontdekt bij je eigen hond. Honden worden steeds vaker ingezet bij coaching, therapie, in de zorg en ook op scholen. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij en je hond goed worden opgeleid voordat je als team aan het werk gaat. Samenwerken met honden in je praktijk, geeft namelijk een heel andere dimensie aan je werk. Dat vraagt om afstemming op jezelf, jouw hond en de cliënt. Daarom bieden wij onze uitgebreide en geaccrediteerde opleiding Coachen met Honden aan, waarin je zelf leert coachen met je hond als spiegel. Zodat jij straks samen met je hond, jouw cliënten op de meest liefdevolle manier kunt begeleiden. Jouw hond is daarin een spiegel voor jouw cliënt. Dat zorgt voor een effectievere manier van communiceren, waardoor jouw cliënt meer plezier en motivatie heeft om aan zichzelf te werken. Ook met de opleidingen Kindercoaching en Jongerencoaching met Honden leren we je hoe je jouw hond op de juiste wijze inzet bij de behandeling, coaching of begeleiding van kinderen en jongeren.

Coachen met Honden

Eigenaren Coachen met Honden

Coachen met Honden Joyce

Joyce

 

Joyce is zich na haar opleiding tot Coach met Honden gaan verdiepen in intuïtief-, holistisch- en zielswerk voor mens en hond. Zij is coach & medium en zet de kracht van het voelen in haar werk in. Joyce werkt veel met hooggevoelige jongeren en volwassenen. Ze helpt hen het vertrouwen in hun innerlijke wijsheid weer te vinden, omdat ze gelooft dat daar de antwoorden verborgen liggen. Ook kun je bij haar een coachtraject volgen met je eigen hond, een reading boeken voor jouw hond of een mediumschap consult aanvragen. Meer informatie hierover is te vinden op www.bovertelt.nl.

Ernst-Jan Coachen met Honden

Ernst-Jan

 

Na de opleiding Jongerencoach is Ernst-Jan verder gegaan met de opleiding bij Coachen met Honden. Hij coacht en begeleid jongeren en volwassenen met uiteenlopende casussen zoals gebrek aan zelfvertrouwen, ADHD en rouwverwerking. Ernst-Jan is de vertaler tussen ouder en kind, waardoor er weer begrip ontstaat binnen de relatie(s). Ook heeft hij opleidingen gevolgd om jongeren specifiek te ondersteunen bij rouw en verlies door overlijden of echtscheiding.

Coachen met Honden Therese Evers

Thérèse Evers

Sinds 2017 levert Thérèse Evers haar bijdrage aan het opleidingscentrum Coachen met Honden. Haar wortels liggen bij de politie. Ze werkte 20 jaar als zedenrechercheur, daarna nog een aantal jaren als docent Zeden en als coach voor studenten op de Politieacademie.

Door haar verschillende studies, waaronder maatschappelijk werk, kindertherapie en veel opleidingen op het gebied van honden en mensen, maakt ze gebruik van verschillende methodieken. Uiteraard werkt ze daarnaast op basis van haar eigen intuïtie, waardoor ze van grote waarde is voor het team. Cursisten zullen Thérèse in de praktijk niet meer tegenkomen, maar zij is nog betrokken bij het opleidingscentrum als ontwikkelaar en mentor voor het team en daarmee voor Coachen met Honden van grote waarde.

Martine van Geel

Martine is altijd geïnteresseerd geweest in mens en hond. Tijdens haar eerste baan als oefentherapeut-Mensendieck was ze zeer actief met haar honden in verschillende hondensporten. Ze deed onder andere aan agility, Engelse obedience en reddingshondenwerk. Op haar eigen hondenschool gaf ze hierin les en schoolde zich bij tot kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden.

In 2007 maakte Martine van haar hobby haar werk, want ze werd instructeur blindengeleidehonden voor KNGF-geleidehonden. In haar lange loopbaan bij KNGF heeft ze ontelbaar veel honden opgeleid en geplaatst bij cliënten. Door al die kennis en ervaring doorziet en begrijpt ze de essentie van en de samenwerking tussen hond en geleider snel. Haar intuïtieve manier van werken met honden en mensen sluit goed aan bij de opleiding en inmiddels deelt ze, met veel plezier, haar kennis over hondentaal en het gedrag van de hond tijdens de opleidingen en nascholingsdagen.

Martine van Geel

Wil jij ervaren hoe je jezelf meer met je hond kunt verbinden?

Download dan gratis deze wandelmeditatie. Luister tijdens een wandeling met je hond naar deze meditatie en voel wat er gebeurt.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Ernst-Jan Coachen met Honden

Wil je op de hoogte blijven over onze opleidingen en trainingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Something went wrong. Please check your entries and try again.