Opleiding Kindercoaching met Honden

In de opleiding Kindercoaching met Honden leer je hoe je jouw hond effectief inzet als co-coach in jouw werk als begeleider of coach van kinderen. Met jouw hond als liefdevolle spiegel, kom je sneller tot de kern waardoor je effectiever kunt communiceren met het kind en de ouders/verzorgers.

Wil jij jouw hond inzetten als co-coach in jouw werk met kinderen?

Je ziet de meerwaarde van je hond in jouw praktijk, als beginnend of ervaren Kindercoach. Misschien heb je ook al ervaren hoe het is om samen met jouw hond te coachen: het is speels en werkt ontspannend voor het kind. Het opent het gesprek, de hond is als een spiegel. Je wilt dit dolgraag inzetten in jouw praktijk, maar je ziet ook een paar uitdagingen.

 • Want hoe kun je jouw hond professioneel inzetten als kindercoach
 • Welke technieken zijn er en hoe zet je ze effectief in?
 • Hoe kun je jouw hond goed lezen en dit teruggeven aan het kind en de ouders/verzorgers?

Als deze vragen jou bezighouden, dan is de opleiding Kindercoaching met Honden iets voor jou.

Foto

De opleiding Kindercoaching met Honden

Op onze trainingslocatie bieden we je mooie leerervaringen die je helpen om het vak van kindercoach met hond (verder) eigen te maken. Door actieve, inspannende en ontspannende oefeningen leer je - naast de concrete toepassingen van diverse tools - ook meer over de verstandhouding en werkrelatie met je eigen hond. Je leert hoe je veilig en als team kunt werken met je hond, zonder grenzen te overschrijden. Het welzijn van jouw hond is hierin enorm belangrijk. Je ontwikkelt en verdiept jezelf in het kindercoachvak en ontdekt hoe jouw hond je daar specifiek bij kan helpen, omdat de hond ook een leer- en oefenmaatje voor jou is. Je ontdekt hoe jullie samen dit mooie vakgebied verder vorm kunnen geven, passend bij jouw verlangens en wensen rondom het werken als kindercoach met jouw hond als co-coach.

Meer weten over de opleiding Kindercoaching met honden?

Dit komt aan bod tijdens de opleiding Kindercoaching met Honden

Tijdens de opleiding gaan we met verschillende onderwerpen aan de slag, zoals: de metafoor van de roedel, sociale vaardigheid en weerbaarheid, troostmodellen en afweermechanismen. Je leert systemisch te kijken naar honden en kinderen. Daarnaast leer je:

 • Hoe je veilig en als een team kunt werken met jouw hond
 • Welke informatie je krijgt van jouw hond en hoe je dit kunt vertalen naar het kind en de ouders/verzorgers
 • Hoe je de grenzen van jouw hond kunt signaleren en daarmee het welzijn van jouw hond kunt waarborgen
 • Hoe je reflecteert op jezelf om zo jouw aanpak en gedrag te verbeteren
 • Welke tools er zijn, zodat je deze na de opleiding direct in de praktijk kunt toepassen

Tijdens de opleiding ontmoet je ook gelijkgestemden, waardoor je een waardevol netwerk krijgt.

Na de opleiding kun jij jouw hond professioneel inzetten in jouw werk als Kindercoach

De opleiding is een intensieve theoretische en praktische opleiding voor jou en je hond. Na de opleiding heb je inzicht in jezelf en weet je hoe je doordacht en met vertrouwen veilig met je hond kunt samenwerken. Je hebt kunnen oefenen en je weet nu hoe je verschillende instrumenten kunt inzetten. Door de feedback op jouw aanpak kun je jouw unieke manier van werken versterken en verder ontwikkelen. Je durft met zelfvertrouwen jouw authentieke aanpak neer te zetten in je werk met kinderen en hun ouders/verzorgers. Dat zorgt voor effectievere communicatie, waardoor je meer diepgang kunt zoeken en makkelijker tot de kern komt. Het kind heeft zo meer plezier en motivatie om aan zichzelf te werken.

Opleiding Kindercoaching met Honden: € 1.595,-

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen en een eindopdracht. Hierna kun je als Kindercoach met je hond werken met kinderen van 6 t/m 12 jaar. De lesdagen vinden plaats in Maasland (Zuid-Holland). De locatie is zeer geschikt voor groepen en ligt aan de rand van het bos en de polder. Goed om te weten: De opleiding Kindercoaching met Honden is nog niet geaccrediteerd.

Voorwaarde om aan deze groep deel te kunnen nemen is dat je al coach, therapeut of leraar bent.

Veiligheid & Zekerheid

Om veiligheid en zekerheid te kunnen garanderen voor mens en dier kiezen we ervoor om op de 1e lesdag met onze eigen honden te werken. Jouw hond is dus nog niet aanwezig op deze lesdag. Daarna kiezen we ervoor om per opleidingsdag 3 á 4 honden te verwelkomen tijdens de opleidingsdagen. Op de laatste lesdag zullen alle honden aanwezig zijn. De overige dagen wisselen jij en je medecursisten in overleg met elkaar af. Dit geeft de honden alle ruimte om vrij te werken. Op de momenten dat jouw hond niet aanwezig is kun je met de andere cursisten meekijken en samenwerken.

Coachen met Honden
Locatie midden-delfland II
Coachen met Honden

Voor wie is de opleiding Kindercoaching met Honden geschikt?

 • Je hebt mbo+ of hbo-werk- en -denkniveau. De opleiding wordt gegeven op hbo-niveau en is een volledige, complete coachopleiding.
 • Je hebt affiniteit met het werken met kinderen en/of jongeren (en hun ouders) en de samenwerking met jouw hond daarin.
 • Een vooropleiding gericht op zorg of welzijn is niet noodzakelijk
 • Je hebt algemene ervaring in het coachen met honden, je hebt ervaring in en kennis van basiscomponenten van het coachen/begeleiden van kinderen en jongeren, of je bent bezig om die kennis en ervaring op te doen.
 • Jouw hond beschikt over de basis van sociaal gedrag, is gezond en geschikt om in een groep te functioneren
 • Jouw hond is geschikt als co-coach vanaf de leeftijd van 1,5 jaar oud

Twijfel je en wil je met ons overleggen? Kom naar onze snuffelochtend

Heb je interesse in de opleiding Kindercoaching met Honden, maar twijfel je of jij en je hond geschikt zijn om deel te nemen? Kom dan samen met je hond naar onze snuffelochtend. Tijdens deze ochtend kun je samen je hond ‘snuffelen’ en ontdek je of jouw hond geschikt is voor de opleiding. Ook krijg je direct een beeld van onze manier van opleiden. Het wordt een inspirerende ochtend met ruimte voor al jouw vragen.

Over Coachen met Honden

"De natuurlijkste manier om je cliënten zo daadkrachtig en effectief mogelijk te helpen, waarbij je je hond inzet als liefdevolle spiegel. Wij leren je hoe."

Wij zijn Ernst-Jan en Joyce van Wijk en samen met onze roedel runnen we de succesvolle coachpraktijk Bo Vertelt. Het werken met de hond in onze coaching en begeleiding is laagdrempelig, leuk en inzichtgevend. Want honden leven in het hier en nu. Hun gedrag werkt als een spiegel: het laat informatie zien waar wij als mensen van kunnen leren. Ook werkt de hond stressverlagend, waardoor je makkelijker het gesprek met je cliënt aangaat en tot de kern kunt komen. Maar wanneer je samen gaat werken met je hond, is het wél belangrijk dat je weet wat je doet. Want zonder oog voor de (stress)signalen en valkuilen van jezelf en van je hond, kun jij niet het kwaliteitswerk leveren dat nodig is. Met onze opleidingen en trainingen leer jij hoe je op professionele wijze samenwerkt met je hond, zodat jij kwaliteitswerk levert aan jouw cliënten of coachees.

Coachen met Honden
Coachen met Honden

"Ik heb heel veel mogen leren over het coachen met kinderen, mijn hond en over mijzelf"

"De cursus kindercoaching heb ik met heel veel plezier gevolgd. Ernst-Jan en Joyce hebben zo veel kennis en ervaringen te delen, hier kun je als cursist heel veel van leren. Buiten de theorie en praktijkoefening is er ook ruimte en aandacht voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en die van je hond. Dit is prettig en geeft veiligheid en vertrouwen om je open te stellen en je leerstukken aan te durven gaan. Ik heb een hele fijne opleidingstijd gehad en heel veel mogen leren over het coachen met kinderen, mijn hond en over mijzelf. Daarnaast was het een hele fijne groep medestudenten, Bedankt lieve Joyce en Ernst-Jan, ik verheug me nu al op de terugkomdagen."

- Carolien

Foto review Jennie & Joek

"Veel handvatten gekregen die ik kan gebruiken als therapiehondbegeleider / coach"

“Met ontzettend veel plezier heb ik de kindercoach opleiding gevolgd. Heel veel geleerd over mijn hond maar ook over mijzelf. Veel handvaten gekregen die ik kan gebruiken in mijn werk als therapiehondbegeleider /  coach. Ernst-Jan en Joyce zijn erg enthousiast, weten waar ze het over hebben. Ook al was het voor mij elke keer een hele lange reis. Ik zou het zo weer doen.”

- Jennie

"Coachen met honden is een opleiding waarin je jouw passie voor kinderen en honden samenkomen."

“Met veel passie, liefde, vertrouwen nemen Joyce en Ernst-Jan je mee in het vak 'coachen met de hond'. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei en jezelf uitdagen in het coachen. In alle rust kun je aan jezelf en samen met jouw hond werken aan jouw kwaliteiten en leerpunten. Je voelt je meteen thuis door de persoonlijke aandacht die je ervaart tijdens de lesdagen.”

- Anne

Veelgestelde vragen

Klaar om samen met jouw hond te groeien als Kindercoach?