Vervolgtraining

De Binnenstebuiten train-de-trainer

Ben jij een professional die zoekt naar meer tools en een diversiteit aan manieren om deze tools samen met je hond in te zetten in jouw praktijk? Zodat je effectiever met je cliënt kunt communiceren? Doe dan mee met deze geaccrediteerde vervolgtraining.

Binnenste buiten
Binnen ..., dat is van mij.
Binnen, kan jij niet bij.
Ik zie daar wat jij niet ziet
en wat ik droom, weet jij niet.
Maar als je het echt wilt zien,
komt binnen buiten, misschien.

- Conny van Vollenhoven

Binnenstebuiten training

De training: Binnenstebuiten train-de-trainer

Deze specifieke training is door ons ontwikkeld voor professionals met een afgeronde opleiding, die aantoont dat jij en je hond samenwerken. Jij bent als professional op zoek naar meer tools en een diversiteit aan manieren om deze tools samen met je hond in te zetten in jouw eigen (coach)praktijk, binnen een organisatie of op scholen.

Als professional weet je dat er meer is

Jij en je hond - jullie werken al een tijd samen, als een krachtig duo. En je hebt een afgeronde opleiding die dat aantoont. Jouw hond is als een liefdevolle spiegel voor jouw cliënten. Het werkt stressverlagend en helpt je om sneller tot de kern te komen.

Maar je zoekt naar meer tools en manieren om die in te zetten, zodat je effectiever met je cliënt kunt communiceren. Je wilt ervaren hoe je out-of-the-box met jouw hond en je cliënt kunt samenwerken. Het liefst in een training die je direct in kunt zetten. In je eigen praktijk, organisatie of school.

Klinkt dat als een training voor jou? Doe dan mee met de Binnenstebuiten train-de-trainer.

De Binnenstebuiten train-de-trainer

In een tweedaags programma laten wij jou kennismaken met het Binnenstebuiten coachprogramma, een programma voor coach en hond in de praktijk. Wij leren je op een ander level te verbinden met jezelf en je hond, zodat je straks op een open, vertrouwde en verantwoorde manier verschillende methodieken kunt inzetten in je eigen praktijk. Deze training is praktijkgericht: na de training heb jij de inhoud onder de knie én kun je deze direct inzetten in jouw praktijk, in groepen en in teams. Zodat je jouw cliënten nog beter kunt helpen in jouw coach- en begeleidingswerk

Dit komt aan bod tijdens de training

We gaan werken vanuit beweging, om ook echt de energie te voelen die de oefeningen met zich meebrengen. Dat is namelijk precies wat jouw cliënt nodig heeft: de ervaring, het doen en het ontvangen van aha-momentjes. In een praktische tweedaagse training leer je onder andere:

  • Hoe je intuïtief te werk kunt gaan
  • Hoe jij de door ons ontwikkelde methodiek 'De 6 levensbehoeften' in kan zetten
  • Hoe je jouw cliënten vanuit vertrouwen meer laat delen over hun eigen binnen- en buitenkant
  • Hoe jij out-of-the-box kunt samenwerken met je hond
  • Hoe je veilig kunt werken, binnen de grenzen van jouw hond
  • Hoe je kunt kijken naar het energetische onderdeel in het welzijn van jouw hond

Een unieke training waarin je heel veel praktijkgerichte oefeningen leert en ontdekt. Je wordt direct klaargestoomd om hier zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Na deze training kun je op veel meer manieren samenwerken met jouw hond

Je leert iets wat je in andere opleidingen niet leert - namelijk welke behoefte jouw specifieke cliënt, coachee of leerling heeft. Je leert hoe je gebruik kunt maken van de energie die vrijkomt tijdens een sessie en hoe je ervoor zorgt dat iemand zijn binnen- en buitenkant aan jou laat zien. Iets onwijs waardevols, dat je zelf kunt gaan inzetten in jouw werkgebied. Hierdoor groei je als professional. Je leert op veel meer manieren samenwerken met jouw hond en je kunt alle onderdelen van deze training daarna zelfstandig uitvoeren in jouw praktijk. Zo kom je tijdens het coachen sneller tot de kern, waardoor je effectiever met jouw cliënt kunt communiceren. Hierdoor heeft jouw cliënt meer plezier en motivatie om aan zichzelf te werken.

Voor wie is de Binnenstebuiten train-de-trainer geschikt?

  • Je werkt als professional samen met je hond als co-coach en je hebt een diploma waarmee je dit kunt aantonen
  • Je hebt mbo+ of hbo-werk- en -denkniveau
  • Jouw hond beschikt over de basis van sociaal gedrag, is gezond en geschikt om in een groep te functioneren

Binnenstebuiten train-de-trainer: € 595,-

 

Voor deze tweedaagse training betaal je slechts € 595,-. Via de knop hieronder kun je de training boeken. We stellen je eerst een paar praktische vragen, waarna je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je de training kunt afrekenen. De training is geaccrediteerd (10 punten) door het AAI-Kwaliteitsregister (AKR). Jouw eigen hond is van harte welkom bij deze training.

 

"Wij hebben deze bijscholing als super leerzaam en inspirerend ervaren!"

"Na de eerste dag heb ik direct alles in mijn praktijk in kunnen zetten. De 2e dag werd ik persoonlijk geraakt bij een oefening, voor mij een teken dat het juist daarom mooi te gebruiken is in mijn praktijk. Als je het zelf kan ervaren kun je het ook goed overbrengen en toepassen bij je cliënt/coachee. Alle tools zijn makkelijk toe te passen. En ik kreeg leuke reacties van de Cliënten. Top bijscholing dus!"

- Sandra

Review Anouk

 

"Het waren bijzondere dagen, waarin ik veel heb geleerd. Zowel persoonlijk, als op professioneel gebied"

"Het waren bijzondere dagen, waarin ik veel heb geleerd. Zowel persoonlijk, als op professioneel gebied. Mijn rugzakje is weer gevuld met nieuwe oefeningen die samen met de coachhond gedaan kunnen worden. Alle oefeningen hebben we zelf mogen doen, zodat we zelf ook hebben ervaren wat we van een coachee vragen. Dit was niet altijd zonder tranen, maar er kwamen mooie inzichten naar voren. Mede dankzij onze mooie spiegels ?."

- Anouk

 

 

 

"Een hele fijne workshop gedaan met Joyce en Ernst- Jan"


"Een hele fijne workshop gedaan met Joyce en Ernst- Jan. Erg fijne ervaring waarin veel ruimte was. Prettige gesprekken over werken met honden gehad. Ook hierin ruimte en respect voor de ander."

- Eugenie

Over Coachen met Honden

"De natuurlijkste manier om je cliënten zo daadkrachtig en effectief mogelijk te helpen, waarbij je je hond inzet als liefdevolle spiegel. Wij leren je hoe."

Wij zijn Ernst-Jan en Joyce van Wijk en samen met onze roedel runnen we de succesvolle coachpraktijk Bo Vertelt. Het werken met de hond in onze coaching en begeleiding is laagdrempelig, leuk en inzichtgevend. Want honden leven in het hier en nu. Hun gedrag werkt als een spiegel: het laat informatie zien waar wij als mensen van kunnen leren. Ook werkt de hond stressverlagend, waardoor je makkelijker het gesprek met je cliënt aangaat en tot de kern kunt komen. Maar wanneer je samen gaat werken met je hond, is het wél belangrijk dat je weet wat je doet. Want zonder oog voor de (stress)signalen en valkuilen van jezelf en van je hond, kun jij niet het kwaliteitswerk leveren dat nodig is. Met onze opleidingen en trainingen leer jij hoe je op professionele wijze samenwerkt met je hond, zodat jij kwaliteitswerk levert aan jouw cliënten of coachees.

Coachen met Honden

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Thérèse Evers. Thérèse heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van coaches en cliënten (zowel kinderen, jongeren als volwassenen) met de hond als co-coach. Daarnaast is zij in het verleden een van de opleiders binnen Coachen met Honden geweest.