Wijze lessen van je overleden hond

  • Heb je jouw dierbare hond verloren door overlijden of vermissing of noodgedwongen af moeten staan?
  • Zoek je een plek waar je vrijelijk jouw verlies kunt delen?
  • Waar je herkenning en erkenning vindt voor jouw pijn en rouw?
  • Wil je ondersteuning bij het omgaan met alle gevoelens omtrent het verlies van jouw hond?
  • Wil je leren hoe je zin kan geven aan jouw verlies?

Als mens kan je behoorlijke hartenpijn hebben wanneer je je hond verliest. Het verwerkingsproces dat je doormaakt na het overlijden van je hond kan gepaard gaan met pijn en verdriet. Je verliest voor je gevoel een goede vriend en een levensmaatje. Soms kom je niet verder in je rouwproces en dan kan het fijn zijn om je hierbij te laten ondersteunen.

In deze begeleiding is er aandacht voor jouw manier van omgaan met verlies. Soms speelt er boosheid, schuldgevoel, angst of pijn en is het daardoor moeilijk deze periode door te maken. Binnen een warme sfeer van erkenning en herkenning onderzoek je welke zaken je kunnen helpen om een nieuwe balans in je leven te vinden. Tevens ervaar je hoe honden kunnen helpen bij het aangaan van de pijn van het verlies. Dit mag, als je zelf nog honden hebt, met jouw eigen hond, of met de honden van de coaches.

Net zoals levende honden fantastische leermeesters kunnen zijn, kan het verlies van je hond je ook helpen verder te groeien. Het zin kunnen geven aan dat verlies is een belangrijk proces; mensen met huisdieren krijgen tenslotte vaker lessen in loslaten omdat wij hen overleven. De dood is een realiteit waar we allemaal mee te maken krijgen.

Wat gaan we doen?

Na een inleiding over rouwprocessen zullen we je vragen wat voor verlies je geleden hebt en wat dit voor jou betekent in het dagelijks leven. Mis je de dagelijkse routines? Kom je niet vooruit? Kun je niet rouwen? Durf je geen nieuwe hond te nemen? Het kan allemaal.

Onze aanpak en gekozen werkvormen worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke verwerkingsbehoefte. Daarnaast besteden we aandacht aan zingeving; we onderzoeken wat jouw dier jou heeft gebracht zodat je met een liefdevol en dankbaar hart weer naar huis kunt gaan.

Je wordt omringd door mensen én honden die jou aanvoelen en jouw emoties erkennen. Zo krijg je steun en kom je een stapje verder in je verwerkingsproces.

Resultaat...

  • Je hebt een warm bad van herkenning en erkenning ervaren
  • Je bent ondersteund in jouw rouwproces
  • Je hebt kunnen delen en daardoor een opstap kunnen maken naar helen
  • Je hebt een beter idee van de zin die je kan geven aan het verlies van jouw hond
  • Je hebt inzicht in het pad wat je verder kan gaan bewandelen

Tijdsduur, Locatie en kosten

Tijdsduur individuele begeleiding met 1 coach: 1½ uur
Deelnemer(s): 1 (eventueel met partner of gezinslid)
Tarieven: € 117,50 inclusief BTW

Tijdsduur uitgebreide begeleiding met 2 coaches : 3 uur
Deelnemers: 1 (eventueel met partner of gezinslid)
Tarieven: € 235,00 inclusief BTW

Coachen met Honden verzorgt de individuele coaching ‘Wijze lessen van je overleden hond’ op verschillende locaties. In overleg (met vergoeding reistijd en reiskosten) kan de sessie ook op een locatie naar keuze plaatsvinden.