Wijze Lessen van je Hond

  • Heb je zin om te ontdekken hoe je hond je kan helpen bij je coachvraag?
  • Wil je leren over contact maken, samenwerken en op een prettige manier je grenzen stellen?
  • In een prettige omgeving experimenteren met een andere aanpak op het gebied van communicatie en leiderschap?
  • Zicht krijgen op je kwaliteiten en uitdagingen?
  • Helder krijgen hoe jouw hond hierbij je leermeester kan zijn?

In deze workshop maak je actief en positief kennis met wat je hond je kan leren. Je leert kijken naar het effect van je eigen communicatiestijl. Hoe helder spreek jij met taal en daden? Hoe maak je contact? Hoe werk je samen? Wat spiegelt jouw hond je? Om dat te onderzoeken gaan we met verschillende opdrachten aan de slag. We experimenteren en reflecteren. Spiegelenderwijs leren jij en je hond van elkaar!

Wat gaan we doen?

Na een inleiding over wat coaching met honden inhoudt bespreken we de reden van jouw komst naar de workshop; wat is je coachvraag en wat wil je leren. Samen met je hond ben je aanwezig in de groep afgewisseld met het deelnemen aan opdrachten. Soms vinden de meest leerzame momenten juist plaats op onverwachte momenten tussendoor. Je hond spiegelt je immers continu, ook als je niet actief met elkaar bezig bent.

In het contact met je hond krijg je informatie over je coachvraag door de interactie tussen jou en je hond bewust te registreren. Je ontdekt wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met je vraag of persoonlijk thema. Daarnaast doe je vaak andere ervaringen en spontane inzichten op over de omgang tussen jou en de hond. Honden zijn fantastische leermeesters als je open staat voor hun wijze lessen. Met de gevonden nieuwe inzichten kun je zelf de gewenste veranderingen tot stand brengen.

Resultaat...

  • Inzicht in jouw kwaliteiten en uitdagingen
  • Tips en handvatten voor het creëren van rust en balans in jezelf en in je hond
  • Oefenen met je eigen hond om de tips in de praktijk te brengen
  • Meer zicht op de spiegel die je hond je voorhoudt en zijn of haar rol in jouw leven

Is meedoen goed voor jouw hond?

De meeste honden zijn prima in staat om deel te nemen aan onze activiteiten. We zorgen voor rust en ruimte.Twijfel je en wil je even overleggen? Neem dan contact op met Irene.

Locatie, tijdsduur en kosten

Coachen met Honden verzorgt de workshop ‘Wijze lessen van je hond’ op eigen locatie in Gemert en op gastlocaties in het land zoals o.a. hondenscholen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de vorm van onze workshops aangepast worden. Dit kan een individuele coachsessie zijn van 1½ uur of een intensieve workshop van 3 uur met een klein groepje en veel ruimte voor individuele begeleiding. Bij vier of meer deelnemers passen we de reguliere workshoptijden toe van 10.00 – 16.00 uur.

Workshops op locatie

Bij de workshops op locatie is er de keuze voor een compacte of uitgebreide versie. De keuze hiervoor wordt in overleg met de gastvrouw of gastheer afgestemd.

Korte versie:
Tijdsduur: Ochtendgroep 10.00 - 12.30 en Middaggroep 13.30 - 16.00
Deelnemers: 6-8
Tarieven: € 55,00 inclusief BTW

Lange versie:
Tijdsduur: 10.00 - 16.00 uur
Deelnemers: 6-8
Tarieven: € 117,50 inclusief BTW