Wie zijn wij

Wie is Coachen met Honden?

Irene Glansbeek en Anja Gijsbers coachen vanaf 2007 mensen met behulp van honden. Een jaar later ontmoetten zij elkaar en ontstond er een klik. Ze inspireerden elkaar in hun visie op de inzet van honden bij begeleidingstrajecten. Hun gezamenlijke interesse en liefde voor het coachvak én liefde voor honden heeft hen ertoe aangezet Coachen met Honden op te zetten. Therese Evers werd in 2014 geraakt door de inhoud van het werk van Coachen met Honden en is vanaf 2016 samenwerkingspartner van Irene en Anja. Later hebben Danielle Spenner, Susan van der Beek en Yvonne Bayens zich als zelfstandig trainer/coach aangesloten. Daarmee heeft Coachen met Honden de beschikking over een diverse groep coaches, en tegelijkertijd staan we allemaal hetzelfde voor, namelijk mensen coachen met behulp van honden, in het belang van mens en hond.

Irene Glansbeek

Sinds 20 jaar werk ik als zelfstandig hulpverlener, trainer en coach. Daarnaast heb ik al vele jaren mijn bedrijf De HondenCoach dat zich richt op mensen die problemen hebben met hun hond. Hierbij ga ik uit van een aantal kernwaarden die resulteren in een liefdevolle en simpele methode met veel respect voor de eigenheid van de hond. Ik begeleid de eigenaren van de hond intensief en blijf hen gedurende het hele herstelproces coachen. Zowel bij mijn eigen honden als ook in het contact met klanten ontdekte ik telkens weer dat honden ons spiegelen en hoe wij mensen van alles projecteren op onze honden.

Ik zag de directe feedback die honden hun eigenaren geven. Door de bereidheid naar deze wijze lessen te luisteren gingen deze mensen ook op het persoonlijk vlak veranderingen aan. Dit proces is het uitgangspunt in Coachen met Honden.

Bij mijn werk als coach gebruik ik lichaamsgerichte en systemische begeleiding als basis. Onlangs volgde ik o.a. een opleiding systemisch coachen met paarden. De verkregen inzichten en ervaringen vertaalden wij naar het systemisch coachen met honden.

Van mijn honden mocht ik vele levenslessen ontvangen. Deze zijn mijn inspiratiebron en drijfveer om voor mens en hond het welzijn te helpen verbeteren.

PDF icon cv Irene Glansbeek 2019.pdf

Anja Gijsbers

Anja Gijsbers

Inmiddels werk ik met veel plezier vanaf 1999 als zelfstandig communicatietrainer, loopbaanadviseur en coach persoonlijke ontwikkeling. Na het overlijden van mijn vorige hond startte ik met vrijwilligerswerk in een dierenasiel. Daar merkte ik hoe honden met hun eigen hondentaal reageren op ons gedrag, gevoel en bedoelingen. Daarom bekwaamde ik me in het (intuïtief) communiceren met honden om nog beter op de dieren af te kunnen stemmen.
Zo ontdekte ik de kracht van natuurlijk leiderschap en het positieve effect hiervan op mijn eigen (werkend) leven. Dit maakte me enthousiast om mijn coachpraktijk uit te breiden met coachtrajecten waarbij de honden een belangrijke rol spelen als spiegel en ‘levend leermiddel’ bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Zowel in het bedrijfsleven als bij het coachen met honden deed ik ervaring op met de kracht van systemisch coachen en lichaamsgerichte begeleiding als middel om beweging te krijgen in vastgelopen situaties. Het vervult me, om met behulp van de wijze lessen van de hond, mensen te begeleiden bij het ontdekken en zetten van de eerstvolgende stap. Bij Coachen met Honden verzorg ik individuele (systemische) coaching.

Curriculum Vitae Anja Gijsbers.pdf

Therese Evers

Therese Evers

Ik heb mijn wortels bij de politie liggen en dan met name in de uitvoering als zedenrechercheur en verhoorder van jonge kinderen. Daarnaast heb ik als docent en coach op de Politieacademie gewerkt, waar ik mijn didactische en coachingsvaardigheden kon aanscherpen. De effecten van de inzet van honden bij coaching heb ik aan den lijve ondervonden sinds 2014, in een periode waarin ik op zoek was naar een andere manier om mijn werk inhoud en betekenis te geven. In 2016 heb ik de gelegenheid gehad om me in te werken bij Coachen met Honden en vanaf 2017 lever ik een bijdrage aan de mooie en fascinerende activiteiten die Coachen met Honden biedt. Ik merk elke dag opnieuw hoe honden op hun eigen manier reageren op ons gedrag en hoe ze ons daarin een prachtige spiegel voorhouden, wat een bijzonder effectieve meerwaarde kan zijn in de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Zowel in mijn werk op de Politieacademie, als tijdens mijn tussentijds gevolgde studies maatschappelijk werk en kindertherapie, leerde ik de tools om te coachen toe te passen. Sinds 2014 is de hond daar als zeer welkome leermeester bij gekomen en maak ik bij het coachen met honden gebruik van de verschillende methodieken, alsmede van mijn eigen intuïtie. Ik heb me gespecialiseerd tot Topdog Trainer (sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen) en daarmee heeft Coachen met Honden nu ook een aanbod aan activiteiten voor kinderen en ouders. Ik word erg blij als ik zie welke betekenis honden kunnen geven in de groeiprocessen van mensen en voel me een gelukkig mens om daaraan een bijdrage te mogen leveren.

PDF icon Curriculum Vitae Therese Evers 2019.pdf

Yvonne Bayens

Yvonne Bayens

Naast mijn werk in de pensioen en verzekeringsbranche heb ik altijd honden gehad. Heerlijk vond ik het om naar ze te kijken in hun gedrag, speels of juist voor de mens irritant. Voor mijn toenmalige dagelijkse werk heb ik diverse coachopleidingen gedaan aangezien ik al snel merkte dat mijn kracht zit in het verbinden van mensen(jong of oud) en problemen oplossen.

In mijn omgeving werd steeds vaker een beroep op mij gedaan voor de opvoeding van honden. En steeds vaker zag ik dat de interactie tussen baas en hond het onderliggende probleem was. Door mijn opleider tot coach werd ik op het pad gebracht van hondengedragsdeskundige en via dat pad kwam ik tot het coachen van de mens met daarbij gebruik makend van de aanwezige hond als spiegel. Bij de sessies zijn mijn eigen honden aanwezig of de honden van de coaché zijn aanwezig.

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf, Enjoyable Dog en ben ik naast coach gecertificeerd Topdogtrainer (Sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen met de hond) geworden.

Door de leerbijeenkomsten en de cursus Coachen met Honden ben ik erg gecharmeerd door de manier van werken en de achterliggende gedachte van Coachen met Honden. En voel mij vereerd dat ik nu met dit bedrijf samenwerk.

PDF icon CV Yvonne Bayens.pdf