Wat was het ongelofelijk bijzonder om te zien hoe alle honden op een geheel eigen wijze iets willen laten zien aan hun mensen.

Hoi lieve Anja en Irene,

Wat was het een fantastisch mooie dag vorige week zondag! Ik leek wel vleugels te hebben en was voor mijn gevoel in een mum van tijd weer thuis!

Via deze weg nogmaals heel erg bedankt voor alles, jullie hartelijke gastvrijheid met al het lekkers en de veilige sfeer als bedding voor alle wijze lessen door de dag heen. Vooral de innerlijke roedelleider (thanks Irene) en het stuk, dat er bij mij als kind veel aandacht was voor wat ik deed, maar niet voor wie ik was (thanks Anja), zijn voor mij twee toppers. En niet te vergeten de spiegels van Senna en de andere honden. Wat was het ongelofelijk bijzonder om te zien hoe alle honden op een geheel eigen wijze iets willen laten zien aan hun mensen. Ik was heel erg verbaasd en geraakt toen ik zag welke band er tussen Senna en mij is en wat ik van haar allemaal kan leren, als ik maar wil kijken. En de situatie met Guusje tijdens de lunch was voor mij echt een eyeopener. Dat het gewoon mag en oké is om meer ruimte te vragen en te zorgen voor wat goed is voor Senna en mezelf. En dat het dan ook nog heel makkelijk gaat.....

Ik realiseerde me, hoe zeer ik nog vast zat in het idee, dat ik altijd moet bepalen wat er gebeurt om een goede roedelleider te zijn. Nu ik dat wat meer los kan laten en ook wat meer kijk naar wat Senna wil, merk ik dat onze verbinding aan het veranderen is en zij juist op de momenten, dat ik iets van haar vraag, veel meer bij me is! Waarbij ook hier weer de uitzonderingen de regel bevestigen en zij dan bijvoorbeeld gister veel volhardender dan voorheen gaat jagen en niet terug wil komen. Gelukkig maar, er valt dus voor mij nog genoeg te  leren......Verder wilde Senna anders altijd bij elke hond gaan kijken die wij tegen kwamen. Daar zie ik nu een duidelijke verandering.

Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan…….Ik hoop, dat het voor jullie inmiddels duidelijk is geworden, dat ik echt een topdag heb gehad!! Zo bijzonder, wat er binnen één dag allemaal gebeurde en nu dus nog steeds doorgaat.

Dit smaakt absoluut naar meer!!!
Mijn wens om hier meer mee te gaan doen leeft al langer bij mij, maar nu lijken de puzzelstukjes pas echt op hun plek te vallen…..yes!!

Hartelijke groetjes uit het Noorden,

Brit Janssen