Sfeerimpressie Coachvakantie Spelenderwijs & Spiegelenderwijs in Frankrijk

Elk jaar reizen wij in mei voor een lange coachmidweek af naar de ruige en rustige Morvan, ongeveer 200 km onder Parijs. Daar huren we bij Ann-Jo en Hugo van Dog-Adventure een groot chalet waar honden meer dan welkom zijn. We ontvangen onze coachgasten, met koffie en iets lekkers erbij, in de gezellige huiskamer bij een knappend vuurtje in de houtkachel. Hun honden maken kennis met elkaar en snuffelen rond in de grote omheinde tuin. Na het vegetarische diner praten we, vergezeld door de ondergaande zon, nog wat na op het bordes met uitzicht over de groene heuvels.

        

Het avondprogramma start met een uitgebreide kennismaking. Wie ben jij? Wie is je hond? En wie zijn jullie samen? Waar spiegelt jouw hond je en waar valt nog meer te ontdekken? Er is veel ruimte voor ieders inbreng, want we werken met twee coaches en houden onze groepen klein (maximaal 6 personen). Vervolgens inventariseren we de coachwensen. Vragen van deelnemers aan workshops of coachvakanties gaan vaak over blokkades in levensenergie of flow. Iemand zit met iets, er is onvrede over een bepaalde situatie de zich voordoet. Of er wordt stagnatie ervaren in een proces of een probleem in de relatie tussen mens en hond. Anderen zijn zelf coach en willen meer leren over coaching met honden. Meestal is er een verlangen om de volgende stap te zetten in de eigen ontwikkeling en nieuwsgierigheid naar het effect van coachen met honden op jou en je hond.

      

In de ochtend maken de vroege vogels samen met Irene een coachwandeling naar de bakker in het dorpje voor vers stokbrood bij het ontbijt. De anderen nemen deel aan een yogasessie of slapen wat uit. Overdag wisselen we ons coachprogramma af met rust, ruimte en ontspanning. Een boek lezen in de tuin, struinen door de bossen, een siësta, een uitstapje naar één van stadjes in de omgeving, meedoen aan de speurcursus van mantrailspecialist Ann-Jo; het kan allemaal. We coachen tijdens een wandeling, doen systemische opstellingen in de tuin, of werken één op één een persoonlijk thema uit.

     

De avonden lenen zich voor groepsoefeningen of rustige reflectie bij het haardvuur. De honden liggen er lekker omheen of doen mee. Daarna kan je wegkruipen in een hoekje van de bank met één van de boeken van de coachleestafel en je zo verder in je eigen coachthema verdiepen.

      

Een andere dag kiezen we voor een actieve coachopdracht door middel van een uitgebreid parcours in de wei met toestellen. Spelenderwijs en spiegelenderwijs samen aan de slag, hopelijk vergezeld door een lekker lentezonnetje. We werken bewust zonder vast programma, dat willen we aan de sfeer van het moment, het weer, de behoefte van de groep e.d. overlaten. Uit een ruim gevulde 'gereedschapskist' kiezen we de werkvormen die op dat moment het best aansluiten bij de situatie en de persoon.

Het thema van onze Frankrijkvakantie is ‘Lente en liefde’.

Hoe spiegelt jouw hond je als het gaat om liefde voor jezelf, liefde voor de ander, liefde voor je hond, de liefde voor het leven? Wij coachen met zachtheid en respect. Humor, speelsheid en diepgang wisselen elkaar af. De mooie natuur en de ontspannen vakantiesfeer doen de rest. Onze gasten ervaren met ontroering en dankbaarheid welke rol hun hond speelt bij hun persoonlijke ontwikkeling en de beweging naar meer liefde; in welke zin dan ook. Door een aantal dagen in alle rust met jouw coachthema van dat moment bezig te zijn kunnen flinke stappen gemaakt worden. Het vervuld ons met liefde dat wij mens en dier op deze weg een stukje mogen vergezellen. In deze sfeer nemen we op vrijdagochtend afscheid met een laatste opdracht en een persoonlijke boodschap. Een koffertje nieuwe inzichten en een hart vol liefde mogen mee terug naar Nederland. Adieu Morvan! Adieu Frankrijk!

  • Is er een coachthema in jouw leven dat je in alle rust wilt onderzoeken?
  • Ben je toe aan bezinning en ontspanning?
  • Vind je in coaching de afwisseling van diepgang en speelsheid prettig?
  • En wil je ontdekken welke wijze lessen jouw hond als spiegel voor je heeft?
  • Heb je zin om samen met je hond op vakantie te gaan?

Kijk dan voor meer informatie op http://coachenmethonden.nl/service/particulier-spelenderwijs-en-spiegelenderwijs/ en ga met ons mee!

Wees welkom,
Anja Gijsbers en Irene Glansbeek