Met een mooie ervaring op zak en een tevreden hond op de achterbank ging ik weer richting huis.

Op de website van Coachen met Honden zag ik de themaworkshop: 'Adem je warm voor de kou' staan. Even daarvoor had ik een documentaire van 'The Iceman' Wim Hof gezien. Als echte koukleum leek mij dit een mooie uitdaging buiten mijn comfortzone. Zou ik de kou kunnen overwinnen?
 
Samen met mijn hond ging ik op pad. We werden hartelijk ontvangen door Irene en Anja. De meeste honden zaten nog in de auto zodat we eerst met elkaar rustig kennis konden maken. Iedereen stelde zichzelf voor en we kregen te horen hoe deze dag eruit zou gaan zien.
 
We begonnen met een drietal geleide meditatievormen waarbij de nadruk lag op onze ademhaling. De honden kwamen ook tot rust en lagen stiekem mee te mediteren. Na de lunch begon de voorbereiding op ons avontuur in de kou. We leerden een speciale ademhaling om onszelf warm te houden. Daarna gingen we richting het bos, slechts gekleed in zomerkleding.  En wat bleek: ik had het niet koud! Het voelde zelfs heel bevrijdend om zonder dikke winterkleding te wandelen. De vrijheid die we voelden, werd ook door onze honden aangevoeld en er ontstond veel plezier en speelsheid tijdens de wandeling. Na afloop hebben we de dag nog doorgenomen onder het genot van een warm drankje. Met een mooie ervaring op zak en een tevreden hond op de achterbank ging ik weer richting huis.
 

Andrea en Bobby