Ik wilde deze bijzondere ervaring graag delen met de mensen die ik lief heb, mijn gezin. De gezinscoaching was indrukwekkend en mijn missie is geslaagd.

gezinscoaching

Wij hebben als gezin dankzij jullie een fantastisch weekend mogen beleven in het mooie Zeeland.

Ik heb voor mijn werk al eerder met jullie mogen werken tijdens de teamcoaching’Op pad met de roedel’ en dat was een heel bijzondere ervaring. Iets waar ik nog dagelijks heel veel profijt van heb. Voor mij was het duidelijk dat je zo’n mooie ervaring moet delen met mensen die je lief hebt, mijn eigen gezin. Als ondernemer van een snelgroeiend bedrijf is het goed om jezelf regelmatig een spiegel voor te houden, je deelt je onzekerheden immers niet graag met je collega’s. Niet voor niets hoor je ondernemers vaak zeggen; It’s lonely at the top!

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik deze spiegel regelmatig gezocht in de vorm van coaches. Iemand om lekker mee te sparren en waar je je onzekerheden kunt delen. Op die manier heb ik Anja Gijsbers leren kennen en mag ik me gelukkig prijzen met zo’n coach. Anja heeft mij ook in contact gebracht met Irene Glansbeek en hun gezamenlijk passie voor “coachen met honden”.

Maar hoe ga ik mijn gezin overtuigen van het nut van een weekend “coachen met honden” wanneer er geen aanleiding voor is. Ik heb een lieve vrouw waar ik goed mee kan praten en heel lieve bloedjes van kinderen. Als we nou dikke problemen hadden dan hadden we ook een reden om “in therapie” te gaan en konden we daar mooi de honden voor misbruiken. Zelfs thuis moest ik allerlei argumenten aanhalen waarom en hoe je nou iets kunt leren van een stelletje viervoeters.

Een geluk, Jolanda (mijn vrouw) en Koen (onze jongste zoon) zijn helemaal gek op honden. En met het argument dat het “zeker zo leuk is als een dagje dierentuin” heb ik ze over de streep getrokken. Ze hadden immers lekker een weekendje met honden kunnen wandelen als de inhoud tegen zou vallen.

Aan het indrukwekkende afscheid na afloop heb ik vast kunnen stellen dat het meer is geworden dan “een weekendje met de honden wandelen”. Toen Anja en Irene met de honden weg waren heb ik nog een tijdje met drie huilende gezinsleden gezeten die zo onder de indruk waren van de honden en hetgeen ze hebben geleerd dat ik er van overtuigd ben dat ook mijn missie was geslaagd.

Ik prijs me heel gelukkig dat ik met jullie mag samenwerken aan een hele nieuwe invalshoek voor mijn bedrijf en hopelijk ook om jullie passie meer toegankelijk te maken voor een breder publiek; onder de juiste begeleiding, van jullie, kunnen wij in deze harde maatschappij nog heel veel leren van het eeuwen oude roedelgedrag van “onze” trouwe viervoeter.

Omdat jullie mij al lang hadden overtuigd van “coachen met honden” heb ik Jolanda, Suzan (15), Freek (13) en Koen (11) gevraagd om zelf een stukje te schrijven voor jullie site.

Hieronder zie je eenieders reactie:

Jolanda

Beste Anja en Irene, wat een leerzaam en leuk weekend hebben wij samen met jullie en de honden mogen beleven!

In het dagelijkse leven maken wij mensen mee met 1 hond, soms 2 honden. Nu een weekend bezig zijn met een roedel honden, wij hadden geen idee wat we konden verwachten. Verrassend was het omdat het er in een roedel net zoals in een echt gezin aan toegaat, met alle bijbehorende onderlinge reacties. Hele herkenbare situaties hebben we samen ervaren; zowel gezamenlijke leermomenten om met elkaar om te gaan binnen het gezin als individuele leermomenten die bijdragen aan ieders eigen ontwikkeling.

Kortom dit weekend heeft op ons enorm veel indruk gemaakt, waar we nog veel over napraten en met heel veel plezier aan terugdenken. Bedankt voor deze bijzondere ervaring!

Koen

Ik vond het heel leuk en gezellig. Iedereen die er aan mee doet kiest Noster, dat is de mooiste, coolste hond.

Afbeelding van Koen en Noster

Suzan

Ik wil jullie nogmaals super erg bedanken voor het onwijs leuke en leerzame weekend wat we hebben gekregen.

Het pakte zo veel anders uit dan ik me had voorgesteld. Ik dacht, en ik denk dat veel mensen dat denken, wat kun je nou echt leren van honden? Nou, ik heb het gezien: heel veel! Ik wist niet dat honden zoveel overeenkomsten hadden met mensen onder elkaar. De roedel honden was gewoon precies ons gezin. En de rol die Tessa in de roedel heeft, heb ik in ons gezin.

gezinscoaching

Freek

Het is heel erg leuk en leerzaam. De leiders zijn gezellig en heel aardig en de honden zijn knuffelberen. Zelf had ik Tiboh, die vond ik heel erg leuk en speels. Er zijn ook andere honden die kunnen ook speels zijn of juist meer rustig, voor de rest wil ik nog zeggen: heb lol want dit gebeurt niet iedere dag!

Freek en Tiboh

Peter, Jolanda, Suzan, Freek en Koen