De Coachvakantie “Spelenderwijs & Spiegelenderwijs” was voor mij een enorm succes. Coachen met honden? Ik zou het niemand willen onthouden!

Coachvakantie

De Coachvakantie Spelenderwijs & Spiegelenderwijs was voor mij een enorm succes.

Ik wilde werken aan mijn innerlijke groei en in combinatie met mijn hond Jorik leek mij dat een leuke uitdaging. Door middel van opdrachten kon ik spelenderwijs aan mijn persoonlijke ontwikkeling werken, en mijn hond heeft mij daarin gespiegeld. Het is leuk om te zien hoe mijn hond reageert op mijn gevoelens en emoties. En de reactie van de hond kon ik weer gebruiken om een bepaalde verandering bij mijzelf teweeg te brengen.

De honden als roedel reageerden ook sterk op hoe de groep mensen zich manifesteerde. Onrust in de groep weerspiegelde zich in onrust in de roedel. Toen de rust in de groep teruggekeerd was, werden ook de honden weer rustig. Geweldig om te zien!

De coachvakantie stond onder de adequate, creatieve en professionele begeleiding van Anja en Irene. De groep was zeer divers, en iedereen heeft op zijn eigen wijze samen met zijn/haar hond invulling gegeven aan de vakantie. Naast de gezamenlijke opdrachten was er ruimte voor kwaliteitsgesprekken (één op één coaching). De “werktijden” en vrije tijd waren goed in balans. Qua theorie werd er aandacht besteed aan natuurlijk leiderschap en persoonlijk welbevinden. Deze werd vertaald in toepasbare kennis over de roedel als metafoor voor natuurlijk leiderschap.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de vakantie voor mij erg leerzaam, (emotioneel) inspannend, ontspannend, gezellig en succesvol was. En het heeft mij volop in beweging gezet.

Coachen met honden? Ik zou het niemand willen onthouden!

Jacqueline en Jorik