Anja liet mij direct inzien waar mijn uitdagingen liggen, met behulp van mijn communicatie en gedrag naar de hond toe.

Samen met hond Joanne heb ik deelgenomen aan de activiteit “Wijze lessen van je hond”. Ik stond op het punt een belangrijke beslissing te nemen in het kader van mijn loopbaan; waarin wil ik mij gaan specialiseren? Als doelstelling van de dag had ik dan ook geformuleerd: “Meer op mijn intuïtie afgaan tijdens het nemen van belangrijke beslissingen en vertrouwen hierin hebben.”

Anja liet mij direct inzien waar mijn uitdagingen liggen, met behulp van mijn communicatie en gedrag naar Joanne toe. Wanneer zij gespannen was, ondernam ik intuïtief actie om haar weer te kalmeren. Anja raadde mij aan om een voorbeeld hieraan te nemen en meer in beweging te komen en pro-actief richting te geven (leiding nemen) in mijn leven  door open dagen te bezoeken en met mensen te praten. Hierbij moest ik niet gaan denken en rationaliseren maar juist mijn gevoel gebruiken, net zoals in de omgang met Joanne.

Toeval (is dat zo?) is dat ik de dag ervoor naar een open dag was geweest en een ontzettend goed gevoel hieraan had overgehouden. De volgende dag schreef ik mij dan ook in voor deze opleiding en voelde me ontzettend blij van binnen…

Judith, medewerker Research & Development