Systemisch Coachen met Honden

  • Heb je zin om te ontdekken wat een systemische opstelling met je hond je zal brengen?
  • Wil je jouw persoonlijk leerproces een volgende impuls geven?
  • Zoek je naar een manier om onderliggende patronen in relatie tot je coachvraag helder te krijgen?
  • En wil je weten welke rol jouw hond, als spiegel en leermeester daarbij speelt?

Bij de workshop systemisch coachen met honden vindt een verdieping plaats in de ontmoeting met je eigen hond. We coachen hierbij vanuit de principes van systemisch werk waarbij aandacht is voor de systemen waarvan jij deel uitmaakt zoals gezin, familie, team en organisatie. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen (gezin van herkomst) waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. Deze (beperkende) patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen binnen nieuwe systemen zoals je relatie of je werk. Met de werkvorm (familie)opstellingen kun je deze onbewuste patronen, verborgen dynamieken en verstrikkingen zichtbaar maken.

Je hond maakt deel uit van jouw systeem en heeft daarin een eigen rol gekregen of aangenomen. Je hond resoneert mee op jouw vraagstelling. Vanuit zijn roedelinstinct doet hij wat nodig is voor zijn eigen welbevinden en het evenwicht van het systeem waar hij in leeft. Het kan zijn dat je hond je ondersteunt als maatje, je uitnodigt bepaald gedrag te gaan ontwikkelen als reactie op zijn gedrag, of je lessen leert over liefde en zelfacceptatie. Door dit gedrag waar te nemen in relatie tot jouw gedrag wordt de rol van de hond zichtbaar. Deze bijzondere inzichten zijn soms confronterend of ontroerend en helpen bij het zetten van stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat gaan we doen?

Na een inleiding over de basisprincipes van systemisch werk bespreken we de overeenkomsten tussen een roedel als systeem en de mensengroepen waarvan jij deel uit maakt.
Door middel van systemische oefeningen onderzoek je welke volgende stappen je kunt zetten om de beweging naar balans te laten ontstaan.

Resultaat…

  • Zicht op de volgende stap m.b.t. jouw thema of vraagstelling
  • Duidelijkheid over de rol van je hond in jouw eigen systeem
  • Op dieper niveau waarnemen hoe patronen in systemen je beïnvloeden
  • Meer keuzevrijheid om met deze dynamieken om te gaan

Is meedoen goed voor jouw hond?

De meeste honden zijn prima in staat om deel te nemen aan onze activiteiten. We zorgen voor rust en ruimte.Twijfel je en wil je even overleggen? Neem dan contact op met Irene.

Tijdsduur en kosten

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de vorm van onze workshops aangepast worden.
Dit kan een individuele coachsessie zijn van 1 ½ uur of een intensieve workshop van 3 uur met een klein groepje en veel ruimte voor individuele begeleiding.
Bij 4 tot maximaal 6 deelnemers passen we de reguliere workshoptijden toe van 10.00-16.00 uur.
Tarieven: € 117,50 inclusief BTW

Systemisch coachen met honden wordt ook als individuele coaching aangeboden.
Tarieven: € 117,50 inclusief BTW