Lezing: Kinderen coachen mbv een hond

Lezing
In overleg
€ 250,00 p.p. excl. BTW

Coachen met Honden verzorgt interactieve lezingen op locatie in Nederland en België.

Via ervarinsgverhalen en prikkelende stellingen betrekken we het publiek bij het thema van deze lezing: Kinderen coachen samen met de hond. Hoe werkt dit, waarom zijn honden zo geschikt om kinderen te ondersteunen en voor welke problematiek is dit coachen met een hond bij uitstek geschikt. Een leuke en interactieve lezing waarin een combinatie wordt gemaakt van de methode zoals Coachen met Honden al jaren werkt, met de Topdog methode. Dit laatste is een sociale vaardigheidstraining met een daarvoor gecertificeerde hond, voor kinderen met (ernstige) gedragsproblematiek. Deze lezing wordt gegeven door Therese Evers in samenwerking met Ursula Beekmans van UB Coaching & Training en richt de schijnwerpers op de talenten en mogelijkheden van kinderen. Hoe bereik je die, hoe begeleid je kinderen om succeservaringen op te doen zonder perse therapeutisch te werken. 

Met een korte theoretische onderbouwing en aansprekende voorbeelden vertellen we u over de roedel als metafoor voor gedrag van kinderen in het gezin of in hun leefsituatie.  We staan stil bij de achterliggende gedachte van het Topdog model waarin kinderen individueel of in een groepje deze specifieke training volgen. Wat doen we dan met die kinderen en waarom werkt dit... 

En dan mag het publiek zelf aan de slag met een actieve opdracht; voel je weer even kind en besef wat dat ook alweer betekende in jouw leven. Speel en ervaar dit samen met een van onze honden en snuffel zo ook een beetje aan de inhoud van ons werk als kindercoach met hond. 

We ronden af met een vragenronde waarin vragen die bij het publiek leven verder uitgediept kunnen worden.

Onze lezing is geschikt voor een uitgebreide doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan:

Ouders, verzorgers, grootouders
Jeugdhulpverleners, onderwijspersoneel
Medewerkers van bedrijven en instellingen in de kinderopvangbranche
Gemeenten en andere financierders die meer willen weten van de methode Topdog binnen kindercoaching 
Openbare lezingen in bibliotheken of op andere plaatsen

 

Reserveren

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Adres

Met het maken van deze reservering ga je tevens akkoord met onze Voorwaarden.