Cursus Kindercoaching (met eigen hond)

Cursus 2 weekenden (zaterdag en zondag) zonder overnachting
6-8
€ 475,00 p.p. incl. BTW

Voor (aankomend) professionals die kinderen (en evt hun ouders) willen coachen samen met de hond

Deze cursus vestaat uit twee weekenden en is bedoeld voor professionals die samen met hun hond met kinderen werken of dat in de toekomst willen gaan doen. Aan de hand van theorie over het coachen van kinderen en het daarbij inzetten van de eigen hond, bieden wij twee interactieve weekenden met afwisseling tussen leren en zelf uitproberen, tussen weten en doen, tussen 'wills and skills'... In deze cursus leer je de behandelde theorie in te zetten in combinatie met jouw hond. Er wordt tijdens deze cursus gewerkt met jouw eigen hond, waarbij uiteraard ook aandacht zal zijn voor het welzijn van de hond, zowel tijdens de weekenden als in de (toekomstige) uitoefening van jouw vak als coach met hond.

Cursusdagen: 2 weekenden van zaterdagochtend t/m zondagmiddag  

De cursussen starten 's morgens om 10.00 uur tot zondagmiddags 17.00 uur.

De najaarscursus 2020 zal 26 & 27 september en 24 & 25 oktober 2020 plaatsvinden.
De voorjaarscursus 2021 zal op 20 & 21 maart en 10 & 11 april plaatsvinden.

We werken in beide weekenden ook op de zaterdagavond door. Op de vierde dag behandelen we casuistiek en gaan we de geleerde theorie praktisch toepassen en verdiepen. Wij verzorgen de lunch op zaterdag en zondag, voor ontbijt mag je zelf zorgen. Het avondeten op de zaterdagavond is voor eigen rekening, maar wordt door ons verzorgd.

Omdat we op een locatie werken waar geen directe overnachting bij mogelijk is, kun je kiezen of je de zaterdagavond naar huis wilt (avondprogramma op zaterdag duurt tot ca. 21.30h), of dat je een overnachtingsplek in de buurt van de cursuslocatie zoekt. Via Coachen met Honden kun je suggesties vragen voor geschikte en hondvriendelijke overnachtingsplekken in de omgeving.

Wil jij als (aankomend) professional meer inzichten over hoe je de hond effectief in kan zetten bij jouw werk met kinderen? Schrijf je dan nu in voor dit coachweekend. 

Reviews KinderCoachweekend 2018

Het weekend was voor mij erg leerzaam, inspirerend én super gezellig met de groep. De aanwezigheid van onze eigen honden vond ik top. De mix aan theorie en praktijkoefeningen was precies datgene wat ik nodig had om zelf weer een stapje verder te kunnen komen. "Oppercoaches" Thérèse en Yvonne waren super. Zij gaven de nodige structuur aan het weekend en zij hebben ook voor lekker eten en drinken gezorgd! Heel fijn was ook alle feedback, tips en tops die we steeds ontvingen. Niks was goed of fout en dat gaf een veilige sfeer en een veilige omgeving.
Voor de terugkomdag (4 weken na het weekend) hadden we allemaal een casus uitgewerkt en die gepresenteerd 
en geoefend met de groep. Dat leidde soms tot hilarische taferelen! Dit vond ik ook weer erg leerzaam en het is heel fijn dat we alle uitwerkingen enoefeningen van de hele groep "in onze rugzak" mee naar huis hebben kunnen nemen. Kortom, een top cursus en een echte aanrader!
Sylvia Swaab, Buddy4Soul "De hond als kameraad".

Professioneel opgezet. Thérèse deelt haar enorme dosis aan ervaring en Yvonne vult dit prachtig aan met haar kennis over TopDogTraining. Veel geleerd en ook zeker gelachen. Absoluut een aanrader!
Ilse

Wat een mooie cursus heb ik weer van jullie mogen genieten. De kindercoachcursus was heel boeiend!
Monique Twigt

Review KinderCoachweekend 2019

Samen met mijn hondje Sofie, een lief en eigenwijs boomertje, heb ik de cursus Kinder Coaching met Hond gevolgd. Vanaf het eerste moment, voelde het voor mij alsof ik in een warm bad stapte. Ruimte, respect en veiligheid voor elkaar én voor de honden werden goed gewaarborgd. De interessante theorie, die ik met gretigheid heb ontvangen, werd afgewisseld met leuke en leerzame praktijkoefeningen.
Yvonne en Therese hebben samen een geweldig programma neergezet en dankzij de ontvangen usb pen, beschikken we over een mooi naslagwerk.
Sofie en ik zijn jullie erg dankbaar voor deze mooie ervaring en gaan ons samen vol enthousiasme op ons coachwerk storten!

Mariëtte en Sofietje

 

Reserveren

Adres

Met het maken van deze reservering ga je tevens akkoord met onze Voorwaarden.