Opleiding Coachen met Honden

 • Wil je leren over hoe je kunt coachen met je hond als levende spiegel?
 • Ben je nieuwsgierig naar verschillende coachtools om je gereedschapskistje als coach of begeleider aan te vullen?
 • Sta je open voor een intuïtieve benadering van het coachvak?
 • Ben je benieuwd naar de manier waarop jouw hond en jij elkaar als team beïnvloeden?
 • Heb je zin om met een klein groepje intensief te leren, te ervaren en te oefenen met coachen?

Wil jij je hond inzetten bij je werk als begeleider of coach? Heb je zin in drie leerzame, diepgaande en ontspannen weekenden samen met jouw hond op een mooie plek in Nederland?
Geef je dan op voor deze speciale opleiding!
We bieden twee verschilende routes aan. De basis opleiding en de thesis opleiding. De opleidng is inhoudelijk voor beide studenten gelijk alleen heeft de thesis student meer verplichtingen zoals het schrijven van een thesis, supervisie etc. De thesis student heeft de mogelijkheid om zichzelf na de opleiding te registreren AKR (AAI Kwaliteits Registratie). Daarmee is er een kwaliteitskeurmerk verbonden aan jou als Coach met Hond waardoor je klanten wellicht vergoed gaan worden door de ziektekosten verzekering.

Jouw hond als oefenmaatje, spiegel en leermeester

Vier weekenden bewust leren coachen en gecoacht worden met je hond. Op een inspirerende plek in Nederland komen tot mooie leerervaringen die je helpen het vak eigen te maken. Via actieve, inspannende en ontspannende oefeningen leer je tevens veel over de verstandhouding met je eigen hond. Je ontwikkelt en verdiept jezelf in het coachvak. De aandacht ligt hierbij op jouw persoonlijke ontwikkeling.

En je hond? Die is daarbij jouw spiegel, leermeester en oefenmaatje.

Want dat zijn honden: fantastische leermeesters! Waarom? Omdat ze direct en spontaan reageren op verbale en non-verbale communicatie, hoe je in je vel zit en hoe je met hen omgaat. Daarom is het fijn om met hen samen te werken als co-coach. Om deze samenwerking uit te kunnen leggen aan anderen maken we onder andere gebruik van de metafoor van de roedel, inzichten over emotionele resonantie van dieren en de begrippen differentiële en integratieve druk uit de systemische coaching. Je leert hoe je dit in kunt zetten in de begeleiding van mensen.

Een greep uit het programma....

 • Coach de Coachsessies met diepgang (jij wordt gecoacht terwijl je coacht), soms confronterend, altijd respectvol
 • Wandelingen in de vrije natuur met gerichte opdrachten
 • Aandacht voor je coachhouding waarbij je intuïtie het voornaamste instrument is.
 • Denk aan observeren en luisteren vanuit je centrum en het stellen van inzichtvragen op basis van je eigen emotionele gewaarwordingen in contact met de ander
 • Communicatie- en lichaamstaaloefeningen om jezelf en de ander te laten ontdekken hoe jouw hond reageert op leiderschap
 • Verhelderende werkvormen zoals systemische opstellingen en lichaamsgericht werk om te ontdekken over de emotionele binnenwereld en de rol van jouw hond als spiegel voor jezelf en anderen
 • Ontspanningsoefeningen voor mens en dier om aandacht voor de invloed van rust en stilte te ontwikkelen
 • Je leert te vertrouwen op je intuïtieve communicatie; we onderzoeken waar jij je sensitiviteit krachtiger kunt inzetten als je grootste talent
 • Jouw persoonlijke leerwensen bepalen de andere onderwerpen die we uitdiepen; wij stellen onze goed gevulde gereedschapskist tot jullie beschikking
 • Het programma wordt afgestemd op jouw persoonlijke leerwensen

Met de nieuwe inzichten en handvatten breng je zelf de gewenste verandering in je benadering aan. Je zult bij de volgende activiteiten het effect kunnen ervaren omdat jouw hond en/of je mededeelnemers immers meteen jouw gedrag terugspiegelen. We besteden aandacht aan de impact van jouw proces op je dagelijks leven en de keuzes die zich daarin voordoen.

Resultaat...

 • Een gevoel van een intensieve cursus en tevens vier heerlijke weekenden in vakantiesfeer met je hond optrekken
 • Inzicht in jezelf en hoe je jouw intuïtie in je werk maximaal kunt inzetten
 • Oefening in de toepassing van verschillende coachinstrumenten
 • Feedback over jouw aanpak waardoor je uitgenodigd wordt jouw unieke manier
 • van werken te ontwikkelen
 • Zelfvertrouwen om jouw authentieke aanpak neer te durven zetten
 • Helderheid over de rol van jouw hond in je (werkende) leven
 • Aanzet tot vaak diepgaande veranderingen in je werk en dagelijks leven

Is meedoen goed voor jouw hond?

De meeste honden zijn prima in staat om deel te nemen aan onze activiteiten. We zorgen voor rust en ruimte.
Twijfel je en wil je even overleggen? Neem dan contact op met Irene. Dit traject kan nadrukkelijk ook zonder eigen hond gevolgd worden omdat het om jouw coachvaardigheden gaat. Je werkt dan eventueel met één van onze honden.

Locatie en kosten

De vier blokken van de opleiding Coachen met Honden vinden plaats in Groet te Noord-Holland.
De kosten voor de basis student zijn € 2.450,- incl. BTW per persoon en voor de Thesis student € 3.250 incl. BTW (kan in vier termijnen worden betaald). Dit bedrag is inclusief de basismaaltijden en overnachtingskosten (op basis van een één-twee of driepersoonskamer).
We starten op vrijdagmiddag 16.00 uur en nemen zondagavond 16.00 uur weer afscheid.

Voorwaarden

Het inschrijven kan per e-mail, post of telefonisch. Je deelname is pas definitief bij betaling van de eerste termijn. Je krijgt een factuur toegestuurd. Tot zes weken voor aanvang van de opleiding kun je je aanmelding annuleren. Je bent dan alleen € 25,00 administratiekosten verschuldigd. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn of binnen zes weken annuleren, dan is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk. Je kunt dan wel met een volgende leergang meedoen.

Wij hebben er zin in en kijken uit naar jullie komst!