Workshop Versterken Ouderschap

Workshop
4-12
€ 95,00 p.p. incl. BTW
Freek en Tiboh

Praten met kinderen, hoe doe je dat? Opvoeden is niet altijd eenvoudig en vraagt veel van ouders en verzorgers. 

Tijdens deze workshop kun je samen met andere ouders en met onze honden je ouderschap versterken. Op een unieke manier samen met onze honden laten we je kennis maken met het werken met honden als ondersteuning in je ouderschap. Met als doel om dat waar nodig te versterken en om je communicatie met je kind(eren) te optimaliseren. Hoe leuk ouderschap ook is, soms worstel je nu eenmaal met vragen over de opvoeding of over specifiek gedrag van je kind. Sommige kinderen vragen wat extra’s en de taak van de ouder(s) is niet altijd eenvoudig. En soms raak je de verbinding met je kind ook even kwijt. 

Wanneer je beter leert begrijpen hoe kinderen vanuit hun ontwikkeling hun leefwereld ervaren, welke behoeften ze daarbij hebben, hoe ze communiceren en hoe volwassenen dat doen, des te eenvoudiger kun je problemen in contact met je kind oplossen. Deze workshop geeft je inzicht in en praktische aanwijzingen over het communiceren met kinderen. Anders dan bij andere communicatietrainingen voor ouders, ligt de basis van onze werkwijze in het gebruik van onze honden als co-coaches in de workshop. Ze helpen je op een andere manier inzichten te verwerven en leren je op die manier over jouw ouderschap en stijl van communiceren. Omdat de hond geen oordeel heeft en direct reageert op dat wat zich aandient, kan er een veilige oefensituatie gecreëerd worden. De hond biedt onvoorwaardelijke feedback waardoor jouw zelfvertrouwen als opvoeder vergroot en versterkt kan worden. Dit geleerde kan vervolgens weer toegepast worden in de praktijk van het dagelijks leven. Onze honden fungeren hierbij als aangever en ‘leermeester’. Je ervaart via oefeningen met de honden de invloed van wat jij doet, zegt en uitstraalt en leert dit vertalen naar het effect daarvan op het contact met je kind. 

Deze workshop wordt gegeven op de prachtige trainingslocatie van samenwerkingspartner Ursula Beekman van UB Coaching & Training in Doesburg (zie ook: website Ursula Beekman) en in onze eigen trainingsruimte in Elst (Utr).

Het begrip ouders zien wij breed, dus vanuit elke vorm van ouderschap en verantwoording in de opvoeding van kinderen ben je van harte welkom.

Voor meer informatie over deze workshop kun je altijd contact opnemen met een van mensen van het Team Coachen met Honden of via info@coachenmethonden.nl 

Hieronder kun je ook de digitale flyer downloaden, daarmee heb je snel overzicht van wat deze workshop voor ouders/verzorgers inhoudt: 

Aanmelden kan hieronder via het digitale aanmeldingsformulier.

 

PDF icon Brochure downloaden (495.29 KB)

Reserveren

Adres

Met het maken van deze reservering ga je tevens akkoord met onze Voorwaarden.