Training Versterken Ouderschap

Groepsaanbod
6-12
€ 450,00 p.p. incl. BTW

Tijdens 6 bijeenkomsten samen met andere ouders en met onze honden je ouderschap versterken? Dat is wat we in deze groepstraining gaan doen, ouders/verzorgers op een unieke manier samen met onze honden leren om hun ouderschap te versterken en hun communicatie met hun kind(eren) te optimaliseren. Hoe leuk ouderschap ook is, soms worstel je met vragen over de opvoeding en over specifiek gedrag van je kind. Sommige kinderen vragen wat extra’s en de taak van de ouder(s) is niet altijd eenvoudig. En soms raak je de verbinding met je kind ook even kwijt. 

Wanneer je beter leert begrijpen hoe kinderen vanuit hun ontwikkeling hun leefwereld ervaren, welke behoeften ze daarbij hebben, hoe ze communiceren en hoe volwassenen dat doen, des te eenvoudiger kun je problemen in contact met je kind oplossen. Deze training samen met onze honden, met de metaforische subtitel ‘Foei ik groei’, geeft je inzicht in en praktische aanwijzingen over het communiceren met kinderen. Anders dan bij andere communicatietrainingen voor ouders, ligt de basis van onze werkwijze in het gebruik van honden als co-coaches in de training. Ze helpen je op een andere manier inzichten te verwerven en leren je op die manier over jouw ouderschap en stijl van communiceren. Omdat de hond geen oordeel heeft en direct reageert op dat wat zich aandient, kan er een veilige oefensituatie gecreëerd worden. De hond biedt onvoorwaardelijke feedback waardoor jouw zelfvertrouwen als opvoeder vergroot en versterkt kan worden. Dit geleerde kan vervolgens weer toegepast worden in de praktijk van het dagelijks leven. Onze honden fungeren hierbij als aangever en ‘leermeester’. Je ervaart via de oefeningen met de honden de invloed van wat jij doet, zegt en uitstraalt en leert dit vertalen naar het effect daarvan op het contact met je kind.

In april 2017 start een pilotgroep voor deze training op de prachtige trainingslocatie van samenwerkingspartner Ursula Beekman van UB Coaching & Training in Doesburg (zie ook: website Ursula Beekman). De prijs voor deze pilotgroep is vastgesteld op 450,00 per ouderpaar of 300,00 voor 1 ouder. Het begrip ouders zien wij breed, dus vanuit elke vorm van ouderschap en verantwoording in de opvoeding van kinderen ben je van harte welkom.

Data 2017 (vaste lestijden 19.30-22.00 uur)

  • dinsdag 18 april - maandag 8 mei - dinsdag 23 mei
  • dinsdag 4 juni - dinsdag 20 juni - dinsdag 4 juli

Voor meer informatie over deze training kun je altijd contact opnemen met een van mensen van het Team Coachen met Honden of via info@coachenmethonden.nl 

Hieronder kun je ook de digitale flyer downloaden, daarmee heb je snel overzicht van wat deze training voor ouders/verzorgers inhoudt: 

Flyer oudertraining digitaal.pdf

Aanmelden kan hieronder via het digitale aanmeldingsformulier.

PDF icon Brochure downloaden (542.33 KB)

Reserveren

Adres

Met het maken van deze reservering ga je tevens akkoord met onze Voorwaarden.