TalentenTraining met honden voor kinderen 8-12 jaar

Groepsaanbod
4-8
€ 199,00 p.p. incl. BTW

De TalentenTraining 12- van Coachen met Honden in samenwerking met UB Coaching & Training, richt zich op kinderen tussen 8-12 jaar met gedragsproblemen en/of leerproblemen. Dit kunnen kinderen zijn met een diagnose AD(H)D of autisme, maar ook kinderen die in het grote grijze gebied leven zonder diagnose, maar wel kampen met problemen die hen in het dagelijks leven belemmeren. Tijdens deze training werken de kinderen in groepsverband samen. De honden worden ingezet omdat ze prachtige leermeesters zijn. Ze staan open voor ieder kind en zijn eerlijke en oprechte leermaatjes. Het kind oefent op een veilige manier met het aanleren van nieuw gedrag. Doordat de hond niet beoordeelt of veroordeelt kan het kind in alle rust oefenen. Honden hebben een rustgevende uitwerking op kinderen en kinderen bewegen vaak als vanzelfsprekend naar honden. De interactie tussen hond en kind is zo puur dat het voor het kind een succeservaring is om in contact te zijn en in verbinding te zijn met zichzelf en met de ander, vanuit vertrouwen.

Ook voor kinderen die minder makkelijk uit zichzelf contact met een hond leggen, heeft deze training veel te bieden. Immers, het overwinnen van innerlijke onzekerheid of angst door in een veilige setting te mogen oefenen, kan het kind de kans bieden om succeservaringen op te doen. Vaak is het niet nodig om resultaten of interventies te duiden, en werkt dit voor het kind toch door op sociaal-emotioneel vlak. Niet therapeutisch dus, wel coachend en begeleidend en juist door de leerervaringen op te doen met de honden, een veilige omgeving om te oefenen.

De training bestaat uit vier middagen voor de kinderen van 15.30-17.30h op de prachtige locatie van UB Coaching & Training in Doesburg (zie ook: website Ursula Beekman). Halverwege de training organiseren we een ouderavond voor de ouders van de kinderen die deelnemen. Op deze avond kunnen ouders met de trainers en met elkaar bespreken wat ze tot nu toe gemerkt hebben aan veranderingen bij hun kind door deelname aan de TalentenTraining; er is ruimte voor tips en tops voor hun kinderen, maar ook waar ze verder (nog) tegenaan lopen en wat ze nodig hebben om hier een nieuwe of volgende beweging in te maken. Het kan zijn dat een kind juist wat extra begeleiding of coaching nodig heeft; dat kunnen wij dan op maat aanbieden. Het kan ook zijn dat de ouders wat extra ondersteuning kunnen gebruiken en ook daar zijn we graag, samen met onze honden, behulpzaam bij. 

De eerst volgende TalentenTraining 12- staat gepland op:

  • donderdagmiddag  11 januari 2018     15.30-17.30h Training 1 voor de kinderen
  • donderdagmiddag 18 januari 2018    15.30-17.30h Training 2 voor de kinderen
  • donderdagmiddag 25 januari  2018     15.30-17.30h Training 3 voor de kinderen
  • donderdagmiddag 1 februari 2018      15.30-17.30h Training 4 voor de kinderen
  • maandagavond 22 of dinsdagavond 23 januari 2018 19.30-21.30h Ouderavond voor ouders/verzorgers (definitieve datum in overleg)

Voor vragen over deze of onze andere producten, neem gerust contact met ons op. We kunnen dan samen kijken of de training geschikt is voor jouw kind of dat een ander aanbod passender is. Voor de TalentenTraining 12- vindt er altijd vooraf een intakegesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s). 

PDF icon Brochure downloaden (329.44 KB)

Reserveren

Adres

Met het maken van deze reservering ga je tevens akkoord met onze Voorwaarden.