Kinderen

Coachen met Honden biedt specifieke activiteiten voor kinderen en ouders/verzorgers, en is daarin voortdurend in ontwikkeling met verschillende andere deskundigen op ons vakgebied coachen met honden. In samenwerking met UB Coaching & Training kun je bij ons aanbod vinden voor groeps- en individuele training en begeleiding voor kinderen/jongeren met onze honden als co-coaches. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Talenttraining met Honden voor kinderen en pubers of bij onze unieke training voor ouders/verzorgers met als doel het versterken van je ouderschap.

Ons uitgangspunt is dat kinderen het verdienen om te worden aangesproken op hun talenten in plaats van hun onvermogen of vermeende beperkingen. De talententraining is er daarom op gericht deze kinderen met de inzet van honden te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. Door het contact en de oefeningen met onze honden worden de kinderen zich bewust van zichzelf en van hun vermogen positieve invloed op situaties uit te oefenen.

Er is niets mooiers dan ook ouders en verzorgers in dit proces te ondersteunen. Daarom bieden we ook de groepstraining voor ouders aan, waarin je door theoretische kennis in combinatie met oefeningen met onze honden, kunt leren je ouderschap naar je kind verder te verstevigen.

Coachen met Honden heeft een gevarieerd groepsaanbod voor kinderen en voor ouders/verzorgers. Onze groepen houden we bewust klein en overzichtelijk, omdat we graag persoonlijke en individuele aandacht geven aan de deelnemers en ruimte willen houden voor uitwisseling van ervaringen, bespreken van knelpunten en vooral: veel kunnen oefenen met de honden uit onze roedels. Tijdens de groepstrainingen werken we alleen met onze eigen honden. Zo is er een training voor ouders/verzorgers, waarin gewerkt wordt aan het versterken van het ouderschap en de communicatie met je kind.

Daarnaast bieden we TalentenTrainingen voor kinderen waarin we samen met onze honden werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en zelfinzicht. Natuurlijk is maatwerk altijd mogelijk. We werken op onze locaties in Elst (Utr.) of Doesburg (UB Coaching & Training).

Groepsaanbod
6-12
€ 450,00 p.p. incl. BTW

Tijdens 6 bijeenkomsten samen met andere ouders en met onze honden je ouderschap versterken? Dat is wat we in deze groepstraining gaan doen, ouders/verzorgers op een unieke manier samen met onze honden leren om hun ouderschap te versterken en hun communicatie met hun kind(eren) te optimaliseren. Hoe leuk ouderschap ook is, soms worstel je met vragen over de opvoeding en over specifiek gedrag van je kind. Sommige kinderen vragen wat extra’s en de taak van de ouder(s) is niet altijd eenvoudig. En soms raak je de verbinding met je kind ook even kwijt. 

Groepsaanbod
4-8
€ 199,00 p.p. incl. BTW

De TalentenTraining 12- van Coachen met Honden in samenwerking met UB Coaching & Training, richt zich op kinderen tussen 8-12 jaar met gedragsproblemen en/of leerproblemen. Dit kunnen kinderen zijn met een diagnose AD(H)D of autisme, maar ook kinderen die in het grote grijze gebied leven zonder diagnose, maar wel kampen met problemen die hen in het dagelijks leven belemmeren. Tijdens deze training werken de kinderen in groepsverband samen. De honden worden ingezet omdat ze prachtige leermeesters zijn. Ze staan open voor ieder kind en zijn eerlijke en oprechte leermaatjes. Het kind oefent op een veilige manier met het aanleren van nieuw gedrag. Doordat de hond niet beoordeelt of veroordeelt kan het kind in alle rust oefenen. Honden hebben een rustgevende uitwerking op kinderen en kinderen bewegen vaak als vanzelfsprekend naar honden. De interactie tussen hond en kind is zo puur dat het voor het kind een succeservaring is om in contact te zijn en in verbinding te zijn met zichzelf en met de ander, vanuit vertrouwen.