Hondencoaching

 • Wil je op een natuurlijke manier je hond opvoeden?
 • Zoek je een helpende oplossing voor probleemgedrag van je hond?
 • Trekt je hond aan de lijn of komt hij niet als je hem roept?
 • Vertoont je hond probleemgedrag zoals onder andere blaffen en janken of agressief en obsessief gedrag?
 • Heb je er last van dat je hond krabt aan meubels of binnen plast?
 • Springt je hond tegen mensen op of hapt en bijt hij?
 • Kunnen je honden het onderling niet goed vinden?
 • Is je hond overleden en wil je hulp bij de verwerking?

Ons bedrijf Coachen met Honden richt zich op hetgeen mens en hond van elkaar kunnen leren.
Als je hond echter gedrag vertoont dat je als probleem ervaart is het zinvol om dit tevens op ‘honds’ niveau op te lossen.
Vandaar dat we dit onderdeel van ons aanbod HondenCoaching noemen. Door middel van een huisbezoek, coachwandeling, een telefonisch of mailconsult helpen we je om je hond natuurlijk leiderschap te bieden zodat je elkaar beter leert te begrijpen en je de communicatie met de hond kan verbeteren.

Visie & Methode

We werken vanuit de metafoor van de roedel en gaan daarnaast in op de hond als leermeester en spiegel voor het baasje. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan over hoe jouw specifieke persoonlijkheid en je kwaliteiten en valkuilen inwerken op de relatie met de hond.

De HondenCoach gebruikt een methode die is gericht op het begrijpen van de taal van honden. Jan Fennell is de grondlegger van deze methode, die we ook wel Amichien Bonding noemen. Dit houdt in dat je uitgaat van de natuur van een hond en hoe honden onderling met elkaar omgaan en communiceren.

Deze methode heeft als kernwaarden dat het simpel, liefdevol en met veel respect voor de eigenheid van de hond is. De eigenaren van de hond worden intensief begeleid en gedurende het hele herstelproces blijven we coachen. Het enige dat je nodig hebt, is een open mind en respect voor je hond. Met deze methode leer je de taal van honden begrijpen om een respectvolle verstandhouding tussen jou en je hond tot stand te brengen zonder enige vorm van geweld of dwang. Het vraagt soms wel een andere levenshouding ten opzichte van je hond.

Een voorbeeld:
Wanneer een eigenaar het lastig vindt dat de hond steeds trekt aan de riem dan kan je iets doen aan het trekken en de reden waarom de hond het nodig vindt om te trekken. Daarnaast kan er gewerkt worden aan een persoonlijk thema over bijvoorbeeld ’grenzen stellen’ of ‘in je eigen kracht gaan staan’.

Bij de meeste hondentrainingen leer je je hond op een positieve manier en stapje voor stapje nieuwe vaardigheden aan. In onze visie staan trainingsvaardigheden en opvoedingsvaardigheden naast elkaar. Opvoedingsvaardigheden bieden een belangrijke ondersteuning aan training want ze zorgen voor een stevige basis. Een goede opvoeding heeft te maken met het aanleren en hanteren van sociale regels en dat is wat je hond leert met deze methode. De momenten waarop je de hond moet bijsturen of grenzen aangeeft gebeuren zonder pijnprikkels of boosheid. De methode is geen wondermiddel of snelle kant- en klaar oplossing want het is een proces waar je samen instapt. Je wordt uitgenodigd tot een andere manier van samenleven met je huisdier. Zowel mens als hond leren, ontwikkelen, en groeien zodat ze op een prettige manier met elkaar om leren gaan.

Mogelijkheden

Rouwverwerking bij overleden honden
Coachwandeling natuurlijk leiderschap
Consult aan huis
Telefonische begeleiding
Mailbegeleiding

Een HondenCoachwandeling:
Tijdens een wandeling van ongeveer een uur kan je de voor jou belangrijke vragen stellen. Het gedrag van de hond, en de reactie van jou als eigenaar daarop, zijn direct zichtbaar en kunnen ook ter plekke bijgesteld worden als dat nodig is. Na de wandeling is er onder het genot van een kopje thee of koffie gelegenheid voor theoretische toelichting.

HondenCoachhuisbezoek:
Tijdens een huisbezoek zijn hond en eigenaar in hun eigen omgeving. Dat is de plek waar samen geleefd wordt en waar men 24 uur per dag met elkaar omgaat. Hier kan ook direct het gedrag van de hond en jouw reactie (en die van de gezinsleden) bijgesteld worden indien dit noodzakelijk is. In alle rust is er ruimte voor uitleg, oefenen en theoretische toelichting. In de huiselijke omgeving vertoeft de hond tenslotte het meest. Daar vindt ook de meeste interactie met de hond plaats. Bij voorkeur zijn alle gezinsleden bij het bezoek aanwezig, zodat men samen met elkaar samen een nieuwe koers in de omgang met de hond kan bepalen.

Telefonische en mailbegeleiding:
Telefonische of mailbegeleiding kan een uitkomst zijn als reisafstand, tijdgebrek e.d. een andere oplossing verhinderen. Ook korte vragen kunnen op die manier goed aangepakt worden.
Indien mogelijk (uitgezonderd spoedconsulten) wordt deze vorm van begeleiding voorbereid door je vragen van te voren op te schrijven en te mailen. Tijdens een telefoongesprek worden je vragen zorgvuldig beantwoord.

Resultaat...

 • Zonder enige vorm van dwang of druk wordt een respectvolle verstandhouding tussen jou en de hond tot stand gebracht
 • Met de ondersteuning en nazorg kan je de situatie met je hond beter managen en in veel gevallen zelfs volledig oplossen
 • Je kunt een liefdevolle en simpele opvoedmethode toepassen die ook echt werkt

Voorbereiding:
Het is aan te raden om eerst ons boek 'Wijze lessen van je hond' en het boek van Jan Fennell ‘De vrouw die naar honden luistert’ te lezen. Daarna weet je of onze methode je aanspreekt en bovendien kun je op basis van deze boeken zelf al nieuwe inzichten toepassen. Het boek van Jan Fennell is in de bibliotheek te vinden of anders via een boekwinkel te bestellen. Ons boek is via deze website www.coachenmethonden.nl/boek verkrijgbaar. Het zijn leuke en inspirerende boeken om te lezen en een prima eerste stap bij HondenCoaching.

Tarieven

Coachwandeling: 1 ½ uur € 117,50 inclusief BTW
Huisbezoek + hondenlevenslange nazorg: € 225,00 (inclusief BTW en exclusief reiskosten van € 0,30 per km v.v.)
Telefonische begeleiding € 1,00 (inclusief BTW) per minuut met een minimum van 10 minuten. Nazorg is niet inbegrepen.
Mailbegeleiding: € 50,00 voor de eerste uitgebreide uitgaande mail en vervolgens € 10,00 (inclusief BTW) per uitgaande mail

Wie begeleid je?

Irene Glansbeek:

Vroeger thuis hadden we geen enkele hond die luisterde. Het meest schrijnende voorbeeld van wat er dan kan gebeuren, is dat van onze Cocker Spaniel Pino. Pino luisterde slecht en als gevolg van gebrekkig begeleiderschap van mijn kant liep hij op een dag de weg over en kwam onder een stadsbus terecht. Hij stierf aan de verwondingen van de aanrijding. Een afschuwelijke ervaring die naast verdriet ook veel schuldgevoelens gaf.

Met mijn eigen honden volgde ik later vele cursussen en hondentrainingen omdat ik mijn honden goed wilde opvoeden. Een uitgebreide oriëntatie in 'hondenland' bracht me naar Jan Fennell. Ik las haar eerste boek, probeerde de methode toe te passen, en het werkte!
Vervolgens deed ik de Foundation Course bij haar in Engeland. Daarna heb ik de Advanced Course bij haar gevolgd, zodat ik gecertificeerd de methode kan uitdragen. In 2005 richtte ik mijn bedrijf ‘De Hondencoach op en in 2008 ben ik door Jan Fennell benoemd tot Highly Recommended Associate Dog Listener als gevolg van hoge klanttevredenheid en goede resultaten. Daarnaast was ik tot 2012 mentor van de Nederlandse Dog Listeners.

Vanaf 2012 kreeg mijn werk als Hondencoach steeds meer een plek binnen Coachen met Honden.

Hondencoaching richt zich op mensen die problemen hebben met hun hond. Hierbij ga ik uit van een aantal kernwaarden die resulteren in een liefdevolle en simpele methode met veel respect voor de eigenheid van de hond. Ik begeleid de eigenaren van de hond intensief en blijf hen gedurende het hele herstelproces coachen. Zowel bij mijn eigen honden als ook in het contact met klanten ontdekte ik telkens weer dat honden ons spiegelen en hoe wij mensen van alles projecteren op onze honden. Ik zag de directe feedback die honden hun eigenaren geven. Door de bereidheid naar deze wijze lessen te luisteren gingen deze mensen ook op het persoonlijk vlak veranderingen aan. Dit proces is het uitgangspunt in Coachen met Honden.

Bij mijn werk als coach gebruik ik lichaamsgerichte en systemische begeleiding als basis. Onlangs volgde ik o.a. een opleiding systemisch coachen met paarden. De verkregen inzichten en ervaringen vertaalden wij naar het systemisch coachen met honden. Van mijn honden mocht ik vele levenslessen ontvangen. Deze zijn mijn inspiratiebron en drijfveer om voor mens en hond het welzijn te helpen verbeteren.

Neem voor meer informatie en je vragen contact op met Irene via ons Contactformulier.