Tessa R.I.P. 09-04-2016

Kruising
Mechelse herder
Image: 

Tessa is een kruising Mechelse Herderteefje.

Tessa is met welverdiend pensioen en wordt nog af en toe ingezet voor coaching.Tessa is in het asiel terecht gekomen omdat haar toenmalige baasje langdurig wegens ziekte opgenomen werd. Helaas kon ze daar totaal niet aarden en uitte dit door constant blaffen. Ook had ze een huidaandoening met jeuk en hotspots. Dit maakte het erg moeilijk haar opnieuw te plaatsen. Zo is ze bij Anja gekomen die haar (samen met de kalmerende invloed van Noster) een nieuw thuis heeft geboden.
Tessa blijkt een pittig karakter te hebben en enorme territoriumdrift. Elk insect wordt uit de tuin gejaagd en andere honden wil ze op een jufferige manier laten doen wat zij wil. Ze is doelgericht en houdt ervan te zwemmen om stokken op te halen en te jagen in de bossen. Haar huidaandoening is inmiddels genezen en ze zit steeds lekkerder in haar vel.
Thuis is ze een enorme vriendin en kan ze lekker luieren. Frekie en Tessa hebben ‘grensgeschillen’ en zijn daardoor soms een mooie spiegel als het gaat om conflicthantering.